Blogbericht Filmclub Cranendonck

Cultuurcraan is er voor alle kunst en cultuurliefhebbers in Cranendonck

December 2016

Zoekt u een kunstenaar, een expositie, festival, workshop of iemand die dansles geeft? Wilt u weten wat er allemaal te doen is in Cranendonck op cultureel gebied? Tegenwoordig hoeft u niet meer heel het internet af te struinen, maar kunt u terecht bij Cultuurcraan.nl: één platform waar alles op het gebied van cultureel Cranendonck verzameld is. En doet u zelf iets op cultureel gebied? Geef uw gegevens dan door, zodat ze opgenomen worden op de website.

Cultuurcraan.nl is ontwikkeld voor en door culturisten en wil alles op creatief gebied samenvoegen. Het platform is een initiatief van de gemeente Cranendonck en het Rick, in samenwerking met een aantal kunstenaars en muzikanten. In het bestuur van de stichting zitten muzikant Ruud Vonken, kunstenares Corrie Fleuren-Paree, zangeres Peggy Bouchoms en kunstenares Angeline Maas. Laatstgenoemde is ook projectleider. Zij roepen iedereen uit Cranendonck die op cultureel gebied bezig is op om zich aan te melden voor de nieuwe website, of je nu professional of hobbyist bent. Het gaat erom dat overzichtelijk wordt wie er allemaal met cultuur bezig is en waar die mensen gevonden kunnen worden. Dus ben je muzikant, schilder, tekenaar, danser, fotograaf, schrijver of acteur, meld je dan aan. Dit doe je heel gemakkelijk via de website www.cultuurcraan.nl.Naast een website waar alle culturisten te vinden zijn, is er ook een Facebook- en Instagrampagina waar iedereen op de hoogte wordt gehouden van nieuwtjes en activiteiten. Ook wordt er twee of drie keer per jaar een activiteit georganiseerd, steeds in een andere dorpskern van de gemeente. De eerste activiteit vindt plaats op 29 januari in de gerestaureerde theaterzaal van de Cantine in Budel-Dorplein. Op die dag gaat Cultuurcraan echt van start en kunnen mensen input geven voor nieuwe activiteiten. Hoewel Angeline Maas nu al barst van de ideeën: ‘Mensen kunnen op onze social media laten zien wat ze doen en ze kunnen ons Instagram account een week lang lenen. Daarnaast zoeken we vloggers, bijvoorbeeld dansgroepen die willen vloggen over hun trainingen en optredens. En verder denk ik aan het organiseren van battles tussen bands, competities tussen dansgroepen, voorstellingen. We willen graag verschillende disciplines samenvoegen, zowel jong als oud.’ ‘Het is de bedoeling om cultuur binnen Cranendonck een impuls te geven en huidige initiatieven te ondersteunen’, vult Corrie Fleuren-Paree haar aan.Naast mensen die met cultuur bezig zijn en mensen die nieuwe ideeën hebben, zoekt Cultuurcraan ook vrijwilligers die graag mee willen helpen tijdens activiteiten. Ook zij kunnen zich aanmelden bij Angeline Maas op telefoonnummer: 06-41663867 of via info@cultuurcraan.nl.

  Reacties

Marcel

11 dec 2016 13:05

Leuk! Veel succes.

cecielvanhimbergen@gmail.com

23 jun 2017 12:22

Mijn naam is Ceciel van Deurzen - van Himbergen Geboren te Maarheeze en woonachtig in Budel-Schoot . Ik heb van Conny Box en Bep van Buul (beide lid van toneelgroep Schakel te Maarheeze , waar ik ook lid van ben) begrepen dat jullie toneelspelers zoeken voor een project over dementie.Heel graag zou ik me daar ook voor op willen geven. Ik werk als zzper in de thuiszorg en werk regelmatig voor dementerende cliƫnten . Mochten jullie nog informatie nodig hebben dan hoor ik het wel.Hopelijk tot ziens . Een vriendelijke groet , Ceciel

Reageer