Profiel

Experience

Keizer Ottostraat 40, Budel

  1 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

Experience is ontstaan uit het projectkoor, dat in 2002 ter ondersteuning van de Buulse Proms is samengesteld uit geïnteresseerde zangers en zangeressen.
Deze groep Cranendonckse mensen was zo enthousiast, dat zij graag als zelfstandig koor door wilden gaan. In 2003 is dit dan ook statutair vastgelegd en stond het koor te boek als Projectkoor Experience.
Inmiddels is het een zelfstandige vereniging, die steeds grotere bekendheid krijgt als ‘koor Experience’ en bestaat het uit 55 leden, waaronder een geweldig 3 koppig combo.
Het repertoire loopt zowel in taal als muzieksoort zeer uiteen. Experience brengt van Pop en musical tot klassiek en kerkelijk genre. De taal waarin het wordt uitgevoerd varieert van Nederlands en Frans tot Italiaans en Afrikaans.
In 2013 heeft Experience haar 10 jarig jubileum gevierd met een groots optreden in samenwerking met Gerard van Maasakkers. In september van dat jaar is het 10 jarig bestaan nog eens uitgebreid gevierd met een jubileumreis naar Echternach in Luxemburg. Hierbij zijn de hoogtepunten de optredens op het marktplein en de ondersteuning van de H. Mis in de Basiliek van Echternach geweest.
In de afgelopen jaren heeft Experience nog veel meer muzikale sporen nagelaten. Wie herinnert zich niet het “Tuinconcert” van 2010, het “Zomerconcert” van 2011 onder de titel “Experience goes USA” en de unieke samenwerking van de drie Budelse koren in “Budel Zingt” van 2012.
Daarnaast heeft Experience meegewerkt aan de Buulse Maestro in 2013 en heeft het koor vanaf 2002 elke 3 jaar de Buulse Proms muzikaal ondersteund.
Het is dan ook de bedoeling om eens in de 2 tot 3 jaar een groot evenement te organiseren, terwijl in de tussenliggende tijd zo’n 4 optredens per jaar op het programma blijven staan. De uitvoeringen zullen daarbij steeds meer zonder partituren en met ondersteunende choreografie worden gebracht.
De ervaringen met de Buulse Proms zijn zo positief, dat Experience inmiddels  de driejaarlijkse ondersteuning hiervan als vast item in de agenda kan opnemen.
Experience repeteert wekelijks op maandag van 20:00 tot 22:00 uur in zaal Bellevue in Budel. Ieder die graag zingt is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Kijk voor meer informatie op http://www.experience-budel.nl/

Locatie

Keizer Ottostraat 40
6021 BX Budel

Contact

Email: info@experience-budel.nl
Telefoonnummer 1: 0495841249
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer