Profiel

Sint Jorisgilde Budel

Poelderstraat 5, Budel

  0 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

Het Budelse Sint-Jorisgilde mag gerekend worden tot een van de oudste verenigingen in Budel. Evenals de drie andere schuttersgilden die onze gemeente Cranendonck rijk is gaat haar oorsprong enige eeuwen in de tijd terug. Aantoonbaar is dat er al in 1557 sprake was van een Sint-Jorisgilde in Budel. Helaas zijn er uit de oude geschiedenis geen documenten of archiefstukken bewaard gebleven. Toch kan men uit het oude gildenzilver dat het gilde door de eeuwen heen heeft verzameld herleiden dat het gilde een rijke historie heeft. Naast kruisboogschieten heeft men tamboers, bazuinblazers en vendeliers. Bij tal van gelegenheden binnen en buiten Budel verzorgt het gilde optredens, of geeft men klank en kleur aan de festiviteiten. Het gilde neemt deel aan gildenfeesten in binnen en buitenland.Het gilde uit Budel heeft een zeer gevarieerd ledenbestand. Zowel jong als oud zijn bij het gilde welkom. We kennen geen maximum leeftijd, immers gildenbroeder of gildenzuster kun je zijn een leven lang.  
Bij het gilde zijn we altijd op zoek naar mensen die zich bij ons thuis voelen. Elke maandagavond is er verenigingsavond in gildelokaal De Vaandrig aan de Poelderstraat 5 vanaf 19.30 uur.
Mensen die belangstelling hebben in trommen, vendelen en bazuinblazen zijn van harte welkom om deze oude cultuurtraditie te leren  van een van de ervaren gildeleden. Iedere cursist krijgt persoonlijke begeleiding.

Locatie

Poelderstraat 5
6021 JZ Budel
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer