Profiel

Hennie Lammers

Natuur- en vogelfotografie

  1 leuks     0 reacties
culturist

Over deze culturist

Vogelfotografie vraagt om oefening, geduld en doorzettingsvermogen. Ben eerst begonnen met enkele vogelaars mee te lopen, met een verrekijker. Daardoor leerde ik de biotoop, de geluiden en het vogelgedrag begrijpen en weet ik min of meer wat ik kan verwachten. Dat op een bepaalde plek vaak b.v. ijsvogels zitten, zegt nog niet dat ze zich altijd laten zien. Je moet er als vogelaar en fotograaf  ook veel tijd in steken. 

Weer later kocht ik een telescoop waardoor je vogels die verder weg zaten ook kon zien. Zo ontdekte ik dat sommige vogelaars ook foto’s door de telescoop maakte en heb een camera gekocht die ik zelf op de telescoop monteerde (Digiscoping). Later ben ik ook meer gaan reizen en dan is in andere landen dikwijls alles weer anders zoals vogels, geluiden de biotoop enz. Dat vraagt tijd en geduld. 

Weer later heb ik ook meer professioneel materiaal aangeschaft en me wat meer op de fotografie gaan toeleggen want een vogelfoto is niet zomaar gemaakt. 

Omdat vogels niet lang stilzitten of vliegen, moet je in een zeer korte tijd beslissen over licht, de achtergrond, afstand en compositie. Bovendien laten vogels zich moeilijk benaderen en dat moet je ook weer leren zonder de zijn leefgebied te verstoren. Af en toe maak ik gebruik van een schuiltentje. 
Daarnaast moet er achteraf ook nog een goede fotobewerking komen om het gewenste resultaat te verkrijgen. Intussen zijn een paar foto’s van mij geplaatst in boeken en tijdschriften. 
Ook staan mijn foto’s op een website: www.pbase.com/hennie2011

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer