Profiel

Elja Smeets-Schaaf

Docent Muziek op Schoot, muziekles voor kinderen 0-6 jaar en hun opvoeders/verzorgers

  0 leuks     0 reacties
culturist

Over deze culturist

Mijn naam is Elja. 
Opgegroeid in het Westland, dus niet 'van hier', maar sinds januari 2022 woonachtig in Budel samen met mijn prachtige gezin (man, 2 dochters en 1 zoon). 

Met een achtergrond als logopedist, audioloog én (amateur)muzikant heb ik altijd al betekenisvolle klanken in het leven van mensen gebracht.

Sinds het najaar van 2019 richt ik me met Muziek Fantastique op het verrijken van de speel- en groeiomgeving van jonge kinderen (0-6 jaar) met muziek.

Muziek is voor mij de sleutel naar de wereld.

Met muziek leren jonge kinderen betekenis geven aan de wereld om hen heen:
Muziek verklankt emoties en allerlei (talige) begrippen.
Muziek geeft uiting aan de verbinding met anderen (liefde, hechting, gemeenschap).
Muziek zorgt voor hersenvuurwerk en heeft invloed op de totale ontwikkeling: zintuiglijk, cognitief, spraak/taal, motoriek en sociaal-emotioneel.

Met veel passie en enthousiasme verrijk ik de speel-, groei- en leeromgeving van jonge kinderen (0-6 jaar) met muziek: in de kinderopvang, in (groot)ouder-kindlessen en op andere plaatsen waar activiteiten voor jonge kinderen georganiseerd worden (bijvoorbeeld bibliotheken).

Spelen met muziek en daar aan plezier beleven staat voorop, alsook het creëren van onvergetelijke, muzikale herinneringen!
Tegelijkertijd wordt met muziek als uitgangspunt de totale ontwikkeling spelenderwijs versterkt.

Ik creëer heel graag die speelse omgeving waarin kinderen plezier hebben met muziek, in verbinding met de kinderen en ouders/verzorgers om hen heen.

Daarnaast wil ik zoveel mogelijk pedagogisch medewerkers, gastouders en andere professionals in de kinderopvang enthousiasmeren en inspireren om de veelzijdigheid van muzikaal spel te gaan omarmen!

Ik kom heel graag in contact met iedereen die mijn enthousiasme (mee)voelt. Wie weet hoe we elkaar kunnen helpen en inspireren!

----

Boem, boem, tsjing
Ik trommel en ik zing
Ik maak heel graag muziek
Want Muziek is Fantastique!

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer