Over Cultuurcraan

Cranendonck is een bruisende culturele gemeente met exposities, festivals, en diverse podia waar kunstenaars hun publiek verrassen. Of ze zich nu professioneel of als amateur met cultuur bezighouden, of ze nu cultuur aanbieden of juist aannemen: iedereen die cultuur actief liefheeft, is een culturist. Er wordt gerepeteerd, lesgegeven en opgetreden. Er gebeurt zoveel dat het soms lastig zoeken is, tussen al dat aanbod.

Hiervoor is Cultuurcraan.nl ontwikkeld. Cultuurcraan als het podium voor culturisten in Cranendonck, met een website waarop een totaal overzicht van alle activiteiten te vinden is, zoals workshops, cursussen, exposities en optredens. Van culturisten, voor culturisten. Zowel online als offline.

On line: de website
De website www.cultuurcraan.nl is voor iedereen toegankelijk. Ben je op zoek naar een pianojuf in de buurt of wil je zelf danslessen aanbieden dan meld je je aan als culturist. Op Cultuurcraan.nl kun je een prikbord- of agendabericht plaatsen, een filmpje van de laatste uitvoering laten zien of je nieuwe plan presenteren waarvoor je nog op zoek bent naar nieuwe partners. Alles overzichtelijk en professioneel gepresenteerd op een website die uiteraard toegankelijk is voor een breed publiek. Er is ook een Facebook-pagina die je leuk kunt vinden. Dan blijf je dagelijks op de hoogte en kun je zelf ook berichten achterlaten.

Off line: Cultuurcraan evenementen
Het platform cultuurcraan.nl nodigt uit om nieuwe initiatieven op te zetten en dat vraagt meer dan alleen een on line ontmoetingsplaats. Cultuurcraan organiseert daarom aanvullend op verschillende locaties in gemeente Cranendonck evenementen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ervaringen worden uitgewisseld en samen plannen worden gesmeed. Deze combinatie van on line en offline stimuleert culturisten om samen een verrassend aanbod te ontwikkelen. 

Redactie
De redactie bestaat uit culturisten uit verschillende disciplines. Zij speuren naar de meest bijzondere onderwerpen die door de andere culturisten worden voorgedragen voor het blok ‘Uitgelicht’ op de thuispagina van www.cultuurcraan.nl. Het laatste nieuws, foto's, filmimpressies en blogberichten komen dan prominent in het spotlicht staan. Wil je meewerken aan cultuurcraan, ben je schrijver, filmer of fotograaf dan is ‘Uitgelicht’ voor jou de plek. Neem dan contact op met de webredactie.